Oltiin eilen porukalla Vilman luona Jäälissä, Laura jo blogissaan kirjoittikin matkakertomusta, ja meillä oli aivan mahtava päiväCool.

Pennut ovat kehittyneet mukavasti, karvapalloista erottaa jo monta asiaa. Ekan oikean pentutrimmin aika alkaa olla kohta, monella karva jo irtoaa sen verran. Hampaiden vaihtuminen on ajankohtaista ja siitä hyvästä korvia myös tuuletellaan aiempaa enemmän. Jännä ilmiö miten jokin kivennäisaineiden aineenvaihduntajuttu hampaisiin liittyen saa korvien rustokudoksetkin reagoimaan- näin se vaan monen kasvattajan kokemuksen mukaan on.Käytiin taas läpi karvojen lyhentämiset poskista ja korvien hierominen- kellään ei tarvinut ainakan vielä teippailla. Tätäkin Marjaana katsoo sitten kun pennut tulevat Rovaniemen "kauneussalonkiin" muutaman viikon kuluessa. Kulmahampaiden ja muiden hampaiden lähtemistä tarkkailtiin ja sitä miten pitää tehdä jos ne eivät näytä ajoissa irtoavan. Pennut myös mitatttiin ja punnittiin. Tasakokoisia ovat paitsi isäänsä tuleva iso-poika Eetu.

Juttua riitti ja oman koiran tekemisiä onkin  mukava verrata pentuesisaruksiin ja nyt tutustuttiin myös Annen ja Matin muihin koiriin. Kivat temmellyskuvat Lauran blogin puolella!

Pentukoulukokemuksia oli myös kiva kuulla, ja nythän pennut ovat tosi oppivaisessa iässä jollloin niiden maailmankuva muodostuu myös. Siksi kaikki se mitä niiden kanssa nyt tehdään ja missä ne pääsevät käymään, on parasta "koulutusta" tulevia vuosiakin ajatellen.