NauruNauruNauru 

Pentujen isoisä, Junnun isä Goldwäscher Luxus täytti tänään klo 17.50 tasan 15 vuotta! Papparainen juoksee virkeästi muiden koirien kanssa lenkillä ja pitää tarvittaessa järjestystä laumassaa-- nuoremmat koirat kunnioittavat sitä yhä tiukan paikan tullen, vaikka  poikansa Junnu onkin nyt kotilauman pomo.

Luxu on pitkäikäistä sukua: sen isä G. Gladiator " Juuso" eli 15 v 10 kk ja emä G Idoena "Iida "11v 9 kk. Juuson vanhemmat ja isovanhemmat elivät myös 12-14 vuotiaiksi ja Iidan isä Pectus Unsafe Box "Voitto" (meidän eka käpsä) 14 v 9kk sekä Iidan emä G Gerda 13 v 3kk. Ennätys on Luxun sedällä G Gewinnerillä "Purkka", joka eli peräti 17,5 vuotta. Siis yli seitsemäntoista vuotta! Samasta pentueesta on useita pitkäikäisiä, 14-15 vuotiaaksi pirteinä eläneitä koiria.

Olen kasvattajana erityisen onnellinen siitä, että pitkäikäisistä  sukulinjoista olevat koirat ovat pysyneet  hyväkuntoisina  myös vanhalla iällä. Joistakin iän tuomista sairauksista huolimatta ne ovat saaneet elää pitkän, hyvän koiranelämän.

Olen kiitollinen myös kaikille koirieni omistajille, jotka ovat hyvällä huolenpidollaan mahdollistaneet sen mikä koirilla on ollut perimässään.

Yhteistä on ollut mm se, että kyseiset koirat ovat koko elämänsä liikkuneet paljon: ne ovat tehneet päivittäin pitkiä lenkkejä omistajansa kanssa, saaneet juosta vapaana, jotkut lenkkeilleet myös pyöräillen tai hiihtäen. Kyllä käpsällä vauhti ja kunto riittää! Ne ovat kaikki myös olleet normaalipainoisia, eli lihavuus ei ole ollut riesana lyhentämässä elinvuosia.

Onnea Luxulle ja mukavia virkeitä aikoja vielä eteeenpäinkin!

toivottaa Iippa ja muut goldwäscheriläisetNauru